home
16 juli 2018

Dag van de Zee; zeepaspoorten, ijsjes en OP Voorne-Puttenpasjes

Regien Borren

Evenementen
Natuur
Water

Zoek op het strand een schelp met een gaatje, is een van de opdrachten waarmee je een stempel kunt verdienen op de Dag van de Zee die alweer voor de zesde keer door de gemeente Westvoorne georganiseerd wordt op het strand in Rockanje.
Vier stempels en je zeepaspoort is vol en als beloning krijg je een bon voor een ijsje. En wie wil dat niet op deze tropische dag?
Ook de andere activiteiten vinden gretig aftrek bij de kinderen met als absolute favoriet, samen met juf Isolde van Stichting Milieu Dichterbij, langs de vloedlijn met een schepnetje garnalen en andere zeediertjes vangen.

Als je net als ik in Rockanje woont is het elke dag, het hele jaar door ‘Dag van de Zee’. Niet dat je daar elke dag bij stil staat. De zee is voor ‘ons’ zo vanzelfsprekend. Wij hoeven niet op een tropische dag uren in de file te staan voor een dagje naar zee. Wij stappen even op de fiets, nemen een duik of pikken een terrasje en gaan dan weer naar huis.

Je zou dus denken dat de Dag van de Zee een evenement is dat vooral toeristen trekt, maar er zijn op deze zonovergoten dag minstens zoveel locals.  Voor kinderen maakt het niet uit of ze hier wonen of hier op vakantie zijn, die gaan enthousiast aan het ‘werk’ met verfkwasten, visnetjes en zee-puzzeltjes. Ze mogen zelfs een ‘zieke’ zeehond voeren, nou ja zogenaamd dan. De echte zieke zeehonden worden verzorgd in A Seal in Stellendam en krijgen graag ziekenbezoek.

Bij het PopUp VVV kraampje is er voor de papa’s en mama’s informatie over wat er allemaal te beleven valt OP Voorne-Putten – en dat is veel –  en krijgen ze, zonder dat ze daar iets voor hoeven te doen, een gratis VP-Pas waarmee je kortingen krijgt op attracties OP Voorne-Putten. Sommigen zeggen aarzelend; “Maar ik woon hier,”  maar de OP Voorne-Puttenpas is er voor iedereen.

De middag vliegt om en aan het eind zijn alle zeepaspoorten op, zijn er veel ijsjes en OP Voorne-Putten pasjes weggegeven. Als ik moe maar voldaan thuis kom zegt mijn man “Wat ziet je gezicht rood.“ Tja, ondanks dat mijn VVV kraampje in de schaduw stond, ben ik toch verbrand. Dus is misschien wel mijn beste tip voor de komende zomer; goed smeren voordat de naar zee gaat!

Was jij niet op De dag van Zee, maar wil je wel weten wat er allemaal te beleven valt Op Voorne-Putten en heb je belangstelling voor het gratis Op Voorne-Putten pasje? Kom dan naar het VVV kantoor op het Dorpsplein in Rockanje (bij de ingang van de supermarkt).

Regien Borren

Regien Borren

Mijn motto is 'Een dag niet buitenshuis geweest is een dag niet geleefd!'.
Ik hou van fietsen en wandelen en ga graag naar de bioscoop, theater, een concert, een expositie en een evenement. Alleen rommelmarkten zijn niet mijn ding!
Er is elke dag wel een reden om (even) er op uit te gaan. En dat kan allemaal in mijn eigen regio, want Voorne-Putten is verrassend veelzijdig.

Meer verhalen over Evenementen