home
22 juni 2017

De Vestingcode, een sfeerverslag

Regien Borren

Actief

Wij gaan naar De Vestingcode waar volgens de flyer “voorstellingen op verrassende plekken” zijn.
En inderdaad: in het gemeentehuis is vandaag geen ambtenaar te bekennen, in de hal zingt een sassy, snazzy, jazzy Barbershopkoor en in de trouwzaal van het Prinsehuis zijn geen bruidsparen, maar zien we The Wizard of Oz. We krijgen een 3D bril en worden meegevoerd over The Yellow Brick Road, oftewel de gele bakstenen weg, naar het beloofde land van hoop en dromen.

Na de voorstelling pikken we een terrasje – het lijkt wel of er vandaag veel meer terrasjes zijn dan op een gewone dag- en slenteren we over het zonovergoten Montmartre-pleintje. Daar krijgen we de tip om naar een dansact te gaan kijken in het bezoekerscentrum De Veste. Dit blijkt een goeie tip want we zijn getuige van een niet alledaagse performance act.

Inmiddels begint de tijd te dringen want de Vestingcode duurt maar tot vijf uur en we willen nog heel graag naar een muziekoptreden van popkoor Tintunes in het nieuwe cultuurhuis. Gelukkig kunnen we een stukje meerijden met de hop on hop off shuttlesbus. En je raadt nooit wie er ook in die bus zit: Michiel de Ruyter! Wat een praatjesmaker is dat zeg. Hij vertelt over het Engelse vlaggenschip de Royal Charles dat hij na de Slag bij Chatham hoogstpersoonlijk naar Hellevoetsluis gebracht heeft.

We stappen uit op het plein bij het cultuurhuis waar een voorleesfeestje geschikt voor kinderen van 2,5 tot 99 aan de gang is over Rupsje Nooitgenoeg. Graag zou ik even luisteren naar het beroemde verhaal, maar daar hebben we helaas geen tijd voor want de Tintunes beginnen al te zingen. We genieten van de muziek van Dotan, Ed Sheeran, Boudewijn de Groot en volgens de dirigent de beste popsong aller tijden “Imagine” van John Lennon: Imagine all the people sharing all the World…..
We hebben lang niet alle locaties bezocht, maar volgend jaar is er weer een Vestingcode en dit is
mooie muziek om een mooie zonnige dag in de Vesting in Hellevoetsluis mee af te sluiten.

Alle info over dit en alle andere zomerfestivals en de festiviteiten rondom de slag bij Chatham kun je zien op www.opvoorneputten.nl

Regien Borren

Regien Borren

Mijn motto is 'Een dag niet buitenshuis geweest is een dag niet geleefd!'.
Ik hou van fietsen en wandelen en ga graag naar de bioscoop, theater, een concert, een expositie en een evenement. Alleen rommelmarkten zijn niet mijn ding!
Er is elke dag wel een reden om (even) er op uit te gaan. En dat kan allemaal in mijn eigen regio, want Voorne-Putten is verrassend veelzijdig.

Meer verhalen over Actief

Actief

Pijpen, bomen, bogen, hoofden en houtjes

Regien Borren

Het komt vast omdat, ondanks de hoogzomerse temperatuur, de bomen al heel wat blad kwijt zijn dat mijn oog ineens op de stalen pijpen valt aan het einde van de provinciale weg van Rockanje naar Hellevoetsluis vlakbij de molen van Nieuwenhoorn.

Lees verder